وکتور کنترل

وکتور کنترل یکی از ویژگی های موجود در اینورتر به منظور جبران گشتاور خروجی درایو در زمان افزایش دور الکتروموتور باعث ثبات در عملکرد موتور می گردد.

همانگونه که میدانیم اینورتر کنترل دور الکتروموتور را از طریق نوسانات فرکانس بر عهده میگیرد و به جای نوسانات تغذیه دستگاه که تاثیری مستقیم در عملکرد موتور دارد این با با تغییر فرکانس دور خروجی الکتروموتور را کنترل می نماید.

با وجود وکتول کنترل افزونه ای به درایو اضافه می شود که با افزودن بار بر روی الکتروموتور و در دور نامی  موتور کمترین تاثیر را از پارامترهای می پذیرد.

وکتور کنترل ls is5

بر اساس قانون انرژی حرکتی هر گونه افزایش دور و انرژی چرخشی باعث کاهش گشتاور و قدرت در خروجی و باعث کاهش بازدهی الکتروموتور می شود که به هیچ وجه مطلوب نیست و باعث بروز مشکلاتی در طراحی تجهیزات و ماشین آلات ما می شود .

در صورت کاهش گشتاور و قدرت در خروجی عملا استفاده از اینورتر کاملا بی معنی بوده و کنترل های موجود در اینورتر صرفا حالت نمایشی پیدا میکند. چه اینکه تمامی در رنج های بالا و در توان های بالا و در مصارف سنگین صنعتی Heavy Duty کاهش گشتاور اثرات مخربی دربر خواهد داشت.

به همین منظور شرکتها تولیدی برای حذف و به حداقل رساندن این موضوع تمهیداتی اندیشیده اند که به وسیله آن در افزایش دور تا دور نامی و حتی بالاتر از آن قدرت و گشتاور خروجی کمترین کاهش را داشته باشد و وکتور کنترل نام افزونه ای است که با وجود آن در اینورتر این موضوع بر طرف می شود.

در اینورتر سه فاز بیشتر این موضوع مشهود  می باشد و به همین منظور در انواع اینورتر سه فاز و در مواردی که از اینورتر در مصارف سنگین صنعتی بهره می بریم از تکنولوژی وکتور استفاده می کنیم .

ذکر این نکته ضروری است که افزونه وکتور کنترل باعث افزایش قیمت در اینورتر می شود و به همین دلیل در تمامی اینورتر ها این ویژگی وحود ندارد و همانگونه که گفته شد صرفا در موارد یکه درایو وظیفه ای سنگی بر عهده دارد و لودی بر روی خروجی موتور وجود دارد که با افزایش دور قدرت کاهش یابد از درایوی هایی که دارای وکتور کنترل هستند استفاده می کنیم.

به عنوان مثال اینورتر ال اس سه فاز سری IS7 دارای وکتور کنترل می باشند و همچنین سری GD300 در برند اینوت دارای وکتور کنترل هستند و گزینه هایی بسیار مناسب برای مصارف Heavy Duty  می باشند.